Feature: 20 Χρόνια Group A Motorsport Tuning

Feature: 20 Χρόνια Group A Motorsport Tuning

Αμφιβάλω αν υπάρχει αναγνώστης του Power Automotive Magazine που να μην θυμάται το τηλεοπτικό σποτ με τη χαρακτηριστική φωνή του Κώστα Πατσουρέα να λέει: «GroupAστην εξάτμιση, GroupAστην ανάρτηση, GroupAστη Βάρναλη 19, στη Νέα Ερυθραία. GroupA, μόνο απ' το όνομα καταλαβαίνεις». Βέβαια, πλέον η Group A έχει μεταφερθεί λίγο πιο πάνω, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, αλλά η νοοτροπία πίσω από τις βελτιωτικές της επεμβάσεις στα αυτοκίνητα δεν έχει αλλάξει  καθόλου συγκριτικά με τα πρώτα βήματα που έκανε το 1998. Ο ιδιοκτήτης της Group A, Τάσος Μπίθας, ήταν πάντα λάτρης της ολοκληρωμένης βελτίωσης σε όλους τους τομείς και συνεχίζει ακόμα και σήμερα, 20 χρόνια μετά, να βελτιώνει με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο πάθος.

Power Automotive Magazine: Ήσουν ανέκαθεν λάτρης του αυτοκινήτου και της βελτίωσης. Τι σε ώθησε να το κάνεις επάγγελμα?
Τάσος Μπίθας: Την τρέλα με τα αυτοκίνητα είτε την έχεις είτε όχι. Δεν γεννιέται στην πορεία. Εγώ την είχα από μικρός, χωρίς κανένα ερέθισμα από το οικογενειακό μου περιβάλλον. Έτσι, όταν στα 18 μου πήρα το δίπλωμα οδήγησης, άρχισαν οι πρώτες βελτιώσεις στον τότε εργοστασιακό σκαραβαίο. Αυτό συνέχισε και μετέπειτα στα χρόνια του πανεπιστημίου. Ο πρώτος έρωτας, Lancia Delta. Παρότι σπούδασα χημεία, ήθελα να ασχοληθώ με το αυτοκίνητο. Έτσι αποφάσισα να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Το 1998 ίδρυσα την Group A στο κέντρο της Ν. Ερυθραίας.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να διατηρεί κάποιος βελτιωτική εταιρεία?

Πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο φαίνεται τουλάχιστον. Είναι βέβαια ευχάριστο, αφού είναι σχετικό με το πάθος μου, αλλά δεν παύει να είναι μία επιχείρηση. Πρέπει να ακολουθείς τις εξελίξεις και να εμφανίζεσαι συνέχεια καινοτόμος, ώστε να διατηρείς ζωντανό το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Όπως ανέφερε και το motto στο τηλεοπτικό σποτ, ανέκαθεν δεν είχες αποκλειστική ενασχόληση με τη μηχανική βελτίωση, αλλά εστίαζες σε όλους τους τομείς. Μίλησέ μας γι’ αυτό...

Είναι αλήθεια ότι αυτή η τηλεοπτική διαφήμιση με το συγκεκριμένο motto έγραψε ιστορία. Πάντα πίστευα σε ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο και όχι μόνο στην αύξηση της ιπποδύναμης. Αυτό προσπάθησα και προσπαθώ να περάσω και στους πελάτες μου. Έτσι, πάντα ασχολούμαι με τη βελτίωση σε όλα τα σημεία, στήσιμο, φρένα, ζάντες, εμφάνιση με γνώμονα πάντα την αξιοπιστία και την ασφάλεια, αφού θεωρώ ότι ένα σωστό αυτοκίνητο πρέπει να είναι γρήγορο, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να στρίβει και να φρενάρει αποτελεσματικά. Τότε θεωρείται ολοκληρωμένο. Τα αποτελέσματα με δικαιώνουν με πληθώρα ολοκληρωμένων project. Σε αυτό βοηθάει η συχνή ενασχόληση με διάφορες πίστες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γεγονός που προσφέρει την ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία.

Ποιες ήταν οι χρονιές σταθμός για την Group A?
Κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή, αφού η βελτίωση είναι ζωντανός οργανισμός που διαρκώς εξελίσσεται και μεταβάλλεται. Μεγάλη αλλαγή ήταν το 2004, που -από κλασσικός Italian specialist- άρχισα να ασχολούμαι δυναμικά με το group VW. Θα θεωρήσω σαν σταθμό, επίσης, παρότι ήταν πολύ άσχημη εμπειρία, τις χρονιές 2011-2013, που, λόγω κρίσης, η βιωσιμότητα της επιχείρησης ήταν οριακή. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και είμαστε ακόμα εδώ και μάλιστα πιο δυνατοί από ποτέ. Πολύ σημαντική χρονιά, επίσης, το 2014, που πήρα την αποκλειστική αντιπροσώπευση για την Ελλάδα ενός ονόματος κολοσσού, των ιταλικών εξατμίσεων Supersprint και βέβαια το 2015, που έγινα επίσημος dealer της APR για το Νομό Αττικής.

Έχεις αναλάβει την αντιπροσώπευση της Supersprint, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, που έχει φυσικά και την ανάλογη τιμή. Πώς κινείται το προϊόν στην Ελληνική αγορά?

Σαν προϊόν είναι αδιαμφισβήτητα κορυφαίο. Αναμενόμενο είναι, λοιπόν, να έχει και την ανάλογη τιμή. Παρότι ο κόσμος νομίζει ότι απευθύνεται αποκλειστικά στην premium κατηγορία αυτοκινήτων, δεν είναι έτσι. Η Supersprint διαθέτει τεράστια γκάμα κωδικών, από το πιο μικρό αυτοκίνητο, μικρά και μεγάλα hot-hatch, sports-cars έως, φυσικά, supercars. Ο Έλληνας αγοραστής έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τον κανόνα -ό,τι πληρώνεις, παίρνεις- με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής αγοράς στον τομέα εξάτμιση.

Τι μπορεί να βρει κάποιος Power αναγνώστης ερχόμενος στην Group A?
Πρώτα απ’ όλα είναι η προσωπική σχέση που διατηρώ με τους πελάτες. Με πολλούς από αυτούς είμαστε πια φίλοι. Θα βρει σίγουρα σωστή λύση για τη βελτίωση του αυτοκινήτου του, χωρίς περιττές υπερβολές. Όλα τα προϊόντα που εμπορευόμαστε συνοδεύονται με εγγύηση και τις ανάλογες πιστοποιήσεις. Σε εμάς η λέξη «πατέντα» απλά δεν υπάρχει. Για το λόγο αυτό, εκτός από την Supersprint και την ΑPR, είμαστε επίσημοι συνεργάτες με τις Brembo, BBS, OZ Wheels, KW Suspension, Bilstein, Eibach, Sachs, BMC, K&N, Forge, Wossner και με πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Ποια τα πρόσφατα project της εταιρείας?

Αν με τον όρο project εννοείς ένα αμάξι 800 ή 1.000 άλογα, δεν θα βρεις κάτι τέτοιο στη γκάμα της Group A. Όπως προανέφερα, δημιουργούμε ολοκληρωμένα αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς. Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι CLA 45 AMG, AUDI S3 8V, Porsche 997 Turbo, Lamborghini Gallardo, BMW M235i, M3, M4, Audi R8, VW Golf VII GTI και πολλά άλλα.

Πόσο διαφορετικά βελτιώνει ο πελάτης το αυτοκίνητό του σήμερα σε σχέση με πριν 15 χρόνια?

Οι εποχές αλλάζουν, τα αυτοκίνητα αλλάζουν, η προσφορά και η ζήτηση αλλάζουν. Πριν 15 χρόνια κυριαρχούσε η εμφάνιση, τα bodykit και οι αεροτομές. Τώρα πια τα αυτοκίνητα βγαίνουν πιο ολοκληρωμένα από το εργοστάσιο, ειδικά οι γρήγορες εκδόσεις. Ο πελάτης ζητάει πιο ουσιαστικά πράγματα, με απόδοση και αξιοπιστία και όχι επιφανειακές λύσεις. Αναβάθμιση κινητήρα, εξάτμιση, ανάρτηση, μετάδοση και φρένα είναι τα πιο συνηθισμένα.

 

Ποιοι οι στόχοι για το μέλλον?

Ο πρώτος και πιο σημαντικός στόχος είναι να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις της λίστας επιλογών που έχει το αγοραστικό κοινό. Ένας ακόμα δύσκολος στόχος είναι η επέκταση σε κάποιες συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού, όπως και η απόκτηση δύο ακόμα πολύ δυνατών brand name, που ελπίζω να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον. Όπως και έχει, ευχαριστούμε τους ανθρώπους και πελάτες που μας στηρίζουν 20 χρόνια τώρα και KEEP TUNING!

Info:

Group A - Motorsport Tuning

Εθνικής Αντιστάσεως 43, Νέα Ερυθραία

Τηλ: 210 62 51 752

Web: www.groupa.gr

Mail: info@groupa.gr

 

Αρθρογράφος

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.0T 280Ps 8AT

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.0T 280Ps 8AT

Η Alfa Romeo Giulia Veloce είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που μπορούν να σου αγοράσουν τα 54.000 ευρώ. Δεν είναι το πιο sport, δεν είναι το πιο πολυτελέ...