GUMBALL 3000 2019

GUMBALL 3000 2019

Το concept είναι λίγο-πολύ γνωστό, ακριβά αυτοκίνητα με ακόμα πιο ακριβό κόστος συμμετοχής, που περιλαμβάνει όμως τα πάντα, ακόμα και κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος, πέρα από ξενοδοχεία, εστιατόρια, clubs και ό,τι άλλο χρειαστεί. Η φετινή διαδρομή είχε σαν αφετηρία το νησί της Μυκόνου και αφού πέρασε από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μόντε Νέγκρο, Βενετία, Μονακό και Βαρκελώνη, κατέληξε στην Ιμπίθα. Το Gumball είναι ένας θεσμός για τους λάτρεις των εξωτικών αυτοκινήτων και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα οποιοδήποτε sportscar-supercar, αρκεί φυσικά να μπορούν να καλύψουν το κόστος συμμετοχής που ξεπερνάει τα €40.000. Σε κάθε πόλη που επισκέπτονται ακολουθεί και ένα αντίστοιχο event, όπου μαζεύονται κυριολεκτικά χιλιάδες θεατές για να θαυμάσουν από κοντά τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα, αλλά και να δουν τους -πολλές φορές- διάσημους οδηγούς τους, όπως ο David Hasselhoff, η EVE, αλλά και o Shmee.

Η αρχή, όπως είπαμε, έγινε στη Μύκονο, με το μοντέλο και influencer «MelRose» να ξεσηκώνει τα πλήθη. Η MelRose οδηγούσε και την Lamborghini Urus της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης FanCentro, η οποία μάλιστα δόθηκε σε έναν τυχερό χρήστη της εφαρμογής μετά το τέλος του Gumball Rally. Έπειτα από το νησί των ανέμων, χιλιάδες θεατές συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου κατέφτασαν τα πληρώματα προκειμένου να μεταβούν στο Ζάππειο και ύστερα στο Macedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, όπου διανυκτέρευσαν τα αυτοκίνητα με τους οδηγούς τους. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα, που συμμετείχαν, ξεχώρισαν διάφορα «ταπεινά» μοντέλα, όπως Lamborghini Huracan, Aventador, Bugatti Chiron, Porsche 911 σε κάθε πιθανή έκδοση, μερικές Rolls Royce, Aston Martin, Jaguar, Bentley, Ferrari και τόσα ακόμα, με συνολική αξία εφάμιλλη με το κόστος αγοράς ενός νησιού στις Μπαχάμες. Σε ένα χρόνο ακολουθεί το επόμενο Gumball, μέχρι τότε, αρχίστε να μαζεύετε λεφτά για να πάμε όλοι μαζί στην εκκίνηση να τα δούμε παρέα, τρώγοντας σουβλάκια.

 

Αρθρογράφος

 

Τα Kia EV6 και Carnival κέρδισαν τα βραβεία 2021 GOOD DESIGN

Τα Kia EV6 και Carnival κέρδισαν τα βραβεία 2021 GOOD DESIGN

 Η Kia βραβεύτηκε με δύο σημαντικά βραβεία σχεδίασης για δύο από τα τελευταία της μοντέλα, με το ηλεκτρικό crossover Kia EV6 και το Kia Carnival MPV τ...