Παρουσίαση εταιρείας: Autospeed

Παρουσίαση εταιρείας: Autospeed

Εκτός από τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα, που έχει δείξει ως δείγμα δουλειάς, διοργανώνει και dyno-days, τα οποία συγκεντρώνουν πλήθος συμμετοχών από πολλές πόλεις της χώρας μας. Τα μέχρι τώρα δείγματα της δουλειάς, που έχουμε δοκιμάσει, είναι εξαιρετικά και κάπου εδώ θα δώσουμε τη σκυτάλη στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Λεωνίδα Τσιούτσια, για να μας περάσει τη φιλοσοφία του.

 

Power Automotive Magazine: Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία;

Autospeed: Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 2006, ενώ εμπλεκόμαστε ενεργά στους αγώνες και τις βελτιώσεις από το 2010. Συμμετέχουμε σε αγώνες Dragster και σε αναβάσεις με διάφορα αυτοκίνητα που ετοιμάζουμε και συντηρούμε.

Ρ.Α.Μ.: Τι παροχές μπορεί να προσφέρει η Autospeed στον πελάτη;

Α: Προσφέρουμε διάφορες υπηρεσίες, όπως εγκεκριμένο service στα αυτοκίνητα του VW Group, καθώς και σε αυτοκίνητα παντός τύπου και οποιασδήποτε εταιρείας. Επίσης, παρέχουμε ολοκληρωμένες προτάσεις βελτίωσης οχημάτων, από remapping εγκεφάλων μέχρι ολοκληρωμένα big turbo kits και αγωνιστικές εφαρμογές! Φυσικά παρέχουμε υποστήριξη σε αγώνες και τέλος προσφέρουμε  τη δυνατότητα στους πελάτες μας για δυναμομέτρηση του αυτοκινήτου τους πριν και μετά τη βελτίωση.

Ρ.Α.Μ.: Ποια  είναι η φιλοσοφία της Autospeed όσον αφορά τη βελτίωση ενός αυτοκινήτου;

Α: Πρωταρχικό ρόλο στη φιλοσοφία μας -όσον αφορά τη βελτίωση- έχει για εμάς η προστασία του πελάτη και η προσαρμογή κάθε φορά στις ανάγκες του. Στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε ένα αξιόπιστο σύνολο που να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη.

Προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τη βελτίωση του αυτοκινήτου, εναρμονισμένες με τις ιδιαιτερότητες του κάθε χρήστη, καθώς και τη χρήση για την οποία προορίζεται το όχημα.

Ρ.Α.Μ.: Η τεχνολογική εξέλιξη των αυτοκινήτων επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη βελτίωση των αυτοκινήτων;

Α: Ηεξέλιξη των αυτοκινήτων μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει τη βελτίωση, καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων παρέχουν ήδη οχήματα βελτιωμένα και με αρκετά περιθώρια βελτίωσης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε βελτιωτές με την απαραίτητη τεχνογνωσία να φτάνουν σε υψηλά επίπεδα ισχύος με χαμηλό κόστος.

Ρ.Α.Μ.: Πόσο σημαντικό είναι να έχει στη διάθεσή του ένας βελτιωτής δικό του δυναμόμετρο και γιατί;

Α: Θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στη βελτίωση. Εκεί ο χειριστής βλέπει τι αποδίδει ο κινητήρας πριν και τι αποδίδει μετά τη βελτίωση, καθώς και, ακόμα πιο σημαντικό, βλέπει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το αυτοκίνητο. Βελτιώνοντας αυτοκίνητα και δυναμομετρώντας τα στη συνέχεια, από την καμπύλη της δυναμομέτρησης  αφενός μεν ο βελτιωτής εξάγει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά τη βελτίωση, καθώς και τη ρύθμιση του οχήματος αφετέρου δε ο πελάτης βλέπει άμεσα και με αποδείξεις το ποσοστό βελτίωσης στο αυτοκίνητό του, καθώς και αν αυτό ανταποκρίνεται εν τέλει στις ανάγκες του.

Ρ.Α.Μ.: Τι είδους βελτιώσεις αναλαμβάνετε, έχετε προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων?

Α: Η πολυετής εμπειρία μας και η ενασχόλησή μας με αυτοκίνητα του VW Group έχουν σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη εξειδίκευσή μας στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, αναλαμβάνουμε όμως και project οποιουδήποτε άλλου κατασκευαστή.

Ρ.Α.Μ.: Ποια είναι η άποψή σας για τις extreme βελτιώσεις? Είσαστε υπέρ ή κατά και γιατί?

Α: Έχουμε σαν εταιρεία φέρει εις πέρας αρκετά δύσκολα project κι έχουμε επιτύχει ποσοστά βελτίωσης που θεωρούνται extreme και, το βασικότερο, έχουμε ευχαριστημένους πελάτες που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους καθημερινά παρά την υψηλή τους ιπποδύναμη. Παρόλα αυτά προτείνουμε στους πελάτες μας τα extreme στάδια βελτίωσης να εφαρμόζονται σε αυτοκίνητα με αγωνιστικούς προσανατολισμούς και όχι σε αυτοκίνητα που προορίζονται για καθημερινή χρήση.

Ρ.Α.Μ.: Η κατανάλωση είναι πλέον ένα σημαντικό κομμάτι. Ααναλαμβάνετε χαρτογραφήσεις που σκοπό έχουν τη βελτίωση της κατανάλωσης εκτός από τη βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα?

Α: Γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση παίζει πλέον πολύ σημαντικό ρόλο και αυτό αντικατοπτρίζεται στις ανάγκες πολλών πελατών μας, οι οποίοι έρχονται σε εμάς για remapping της ECU του οχήματός τους με απώτερο σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης. Η μεγαλύτερη απόδειξη και αναγνώριση για εμάς είναι οι αναπρογραμματισμοί που έχουμε πραγματοποιήσει σε δεκάδες επαγγελματικά οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας.

Ρ.Α.Μ.: Ο χώρος αυτός έχει ανταγωνισμό, εσείς με ποιον τρόπο στέκεστε απέναντι σε αυτόν?

Α: Προσφέροντας τις εξής παροχές: σύγχρονες εγκαταστάσεις, φιλικό περιβάλλον, ιδιόκτητο δυναμόμετρο στο χώρο μας, μεγάλη εμπειρία λόγω της πολυετούς ενασχόλησή μας με τους αγώνες και, φυσικά, ανταγωνιστικές τιμές. Τέλος, η άριστη συνεργασία με τους πελάτες μας και η ικανοποίηση των απαιτήσεών τους είναι στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν.

Ρ.Α.Μ.: Τι απαιτήσεις έχετε εσείς από τον εκάστοτε πελάτη προκειμένου να ξεκινήσετε τη βελτίωση ενός αυτοκινήτου? Υπάρχουν κριτήρια?

Α: Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από τους πελάτες μας. Αρκεί μία βόλτα από το χώρο μας και αφού εκθέσουν τις ανάγκες-απαιτήσεις τους, εμείς αναλαμβάνουμε να κάνουμε όλα τα υπόλοιπα, με κύριο πάντα στόχο την ικανοποίηση του πελάτη.

INFO

AUTOSPEED

3ο χιλιόμετρο Λάρισας-Βόλου

Τηλ:2410 556 276

Web: www.autospeed.gr

Mail: info@autospeed.gr

 

Αρθρογράφος

 

Δημοπρασία για λίγους!

Δημοπρασία για λίγους!

Μια εξαιρετικά σπάνια Porsche 911 GT2 993 μπαίνει σε δημοπρασία από την RM Sotheby’s και αναμένεται να ξεπεράσει το €1.000.000.