Παρουσίαση εταιρείας: Kakimoto Developments

Παρουσίαση εταιρείας: Kakimoto Developments

Η Kakimoto Developments έχει έδρα το Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης και κατά καιρούς έχουμε δοκιμάσει διάφορα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που έχει βελτιώσει. Μερικά από αυτά ήταν δύο Nissan GT-R, μία Mercedes Benz A45 AMG και αρκετά ακόμα, που το κάθε ένα ξεχώριζε για την ποιότητα της δουλειάς που έχει γίνει πάνω του και φυσικά για τις επιδόσεις. Η εταιρεία ασχολείται με πολλές μάρκες αυτοκινήτων και δεν περιορίζεται μόνο σε μία, εξασφαλίζοντας έτσι ένα αρκετά ευρύ πελατολόγιο. Πριν δύο χρόνια, μάλιστα, εγκαταστάθηκε στον καινούργιο της χώρο, ο οποίος θυμίζει χειρουργείο και δεν χάσαμε ευκαιρία να την επισκεφτούμε και να ανακρίνουμε τον Πάνο.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το χώρο του αυτοκινήτου και πότε ξεκίνησε η δραστηριότητα της Kakimoto Developments?

Η αγάπη για το αυτοκίνητο και γενικότερα για το μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια. Αρχικά ξεκίνησα, όπως όλοι μας, να ασχολούμαι  με τον μηχανοκίνητο σαν χόμπι και στη συνεχεία πιο ενεργά, με τη συμμέτοχή μου σε διάφορους αγώνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μετά από μερικά χρόνια, να ακολουθήσω και επαγγελματικά αυτό το χώρο. Ξεκίνησα να βελτιώνω αυτοκίνητα το 2010 ανεπίσημα, με διάφορα project και το 2015, το έκανα πλέον επίσημο, ανοίγοντας το πρώτο μου κατάστημα.

 

Με ποιες μάρκες αυτοκινήτων ασχολείστε κατά κύριο λόγο και γιατί?

Δεν ασχολούμαστε με κάποια μάρκα συγκεκριμένα, κάνουμε το καλύτερο σε οτιδήποτε και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε εις βάθος με διάφορες ενδιαφέρουσες μάρκες αυτοκινήτων και φυσικά να μπορούμε να έχουμε ένα αρκετά μεγάλο πελατολόγιο, αφού δεν περιοριζόμαστε μόνο σε μία εταιρεία.

 

Τι προϊόντα και υπηρεσίες μπορεί να βρει κάποιος στην Kakimoto Developments?

Ξεκινάμε από τις υπηρεσίες του Premium Car service, όπου προσέχουμε ιδιαίτερα και σε όλους τους τομείς το κάθε αυτοκίνητο που συντηρούμε. Από εκεί και πέρα, μέσω των aftermarket market parts, μπορούμε να προμηθεύσουμε στον πελάτη οποιοδήποτε ανταλλακτικό θέλει, όπου κι αν βρίσκεται. Κάθε φορά που βελτιώνουμε ένα αυτοκίνητο προσέχουμε ώστε να είναι ένα ολοκληρωμένο project σε όλους τους τομείς, τόσο στο μηχανικό τομέα όσο και στην εμφάνιση!

 

Ποια αυτοκίνητα επιλέγει ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια για βελτίωση και για ποιον λόγο?

Προσωπικά πιστεύω ότι το πελατολόγιό μας δεν ανταποκρίνεται στη γενικότερη εικόνα της σημερινής κατάστασης. Περάν αυτού μπορώ να σας πω ότι οι περισσότεροι επιλέγουν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού λόγω της υψηλής φορολογίας, αλλά και με στόχο τη χαμηλή κατανάλωση. Μην ξεχνάμε ότι οι τιμές στα καύσιμα έχουν ανέβει ιδιαίτερα υψηλά.

 

Βλέπετε κάποια αλλαγή στο χώρο της βελτίωσης? Τι θεωρείτε ότι θα αλλάξει στο μέλλον?

Σίγουρα οι αλλαγές είναι τεράστιες κι αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε πολύ εύκολα. Η εξέλιξη προχωρά και τα υλικά των εξαρτημάτων εξελίσσονται διαρκώς κι αυτό μπορούμε να το διακρίνουμε στα motorsport αθλήματα, όπου επιτυγχάνονται τρομερές επιδόσεις. Πλέον, όπως έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες, θα γίνει πολύ μεγάλη χρήση υβριδικών κινητήρων και γενικότερα τα πράγματα θα δυσκολέψουν στο θέμα της βελτίωσης. Με απλά λόγια, τα οχήματα θα είναι πιο ευάλωτα σε τυχόν παρεμβάσεις και θα πρέπει να ψαχτούμε πολύ περισσότερο όταν θα τα βελτιώσουμε.

 

Έχει η Kakimoto Developments ενασχόληση με το motorsport και αν ναι, σε τι είδους αγώνες συμμετέχετε?

Φυσικά και έχουμε,  αφού από εκεί ξεκίνησαν όλα, από προσωπική ενασχόληση. Συμμετέχουμε σε διάφορα track events και σε αγώνες dragster, όπου δοκιμάζουμε τα διάφορα demo car της εταιρείας μας, όπως και των πελατών μας.

 

Αναφέρετέ μας μερικά project της εταιρείας σας τα οποία έχετε ξεχωρίσει.

Πραγματικά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Όλα μας τα project έχουν τη δίκη τους πινελιά που τα κάνει από μόνα τους ξεχωριστά και θα το θεωρούσα αδικία να αναφέρω ορισμένα και να αφήσω στην άκρη κάποια άλλα.

 

Τι να περιμένουμε από την Kakimoto Developments στο μέλλον?

Συνεχίζουμε δυναμικά με τα επόμενα project μας, πάντα με μεράκι και αγάπη για το αυτοκίνητο. Όπως λέει και το ρητό μας «our passion is your performance». Ευχαριστούμε θερμά το περιοδικό Power Automotive Magazine για τη στήριξη σε κάθε μας βήμα!

 

INFO

Kakimoto Developments

Προέκταση Μενάνδρου

Ωραιόκαστρο 57013

Θεσσαλονίκη

Τηλ.:2314 00 23 94

 

Αρθρογράφος

 

BMW M135i xDrive 306Ps

BMW M135i xDrive 306Ps

Αν το κόστος δεν είναι πρόβλημα και το ζητούμενο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία, μην ψάχνετε άλλο. Εδώ είναι.