Παρουσίαση εταιρείας: Sarafis Motors

Παρουσίαση εταιρείας: Sarafis Motors

Πίσω από την Sarafis Motors βρίσκεται ο Γιώργος Σαράφης, ένας άνθρωπος άμεσα εμπλεκόμενος με το χώρο του αυτοκινήτου, αρχικά ως αγωνιζόμενος και έπειτα ως ιδιοκτήτης της εταιρείας που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Η Sarafis Motors ασχολείται με το detailing σε κάθε είδους όχημα είτε πρόκειται για αυτοκίνητο είτε σκάφος είτε μοτοσικλέτα είτε ακόμα και αεροπλάνο! Εισάγει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της αμερικάνικης Feynlab, καθώς και της βρετανικής KKD, δύο εταιρειών με υψηλά standards κατασκευής και ποιότητας.

Power Automotive Magazine: Πείτε μας μερικά λόγια για την εταιρεία σας, πότε ιδρύθηκε και τι σας ώθησε να κάνετε πράξη τη σκέψη σας.

Sarafis Motors: Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται λίγα χρόνια στο χώρο του detailing, στην παροχή υπηρεσίας και στη διάθεση προϊόντων σε επίπεδο χονδρικής.

Αρχικά η προσωπική επαγγελματική μου δραστηριότητα ήταν πολύ διαφορετική, στην εξαγωγική εταιρεία της οικογένειας με δραστηριότητα σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, τελικά όμως ο κλάδος του αυτοκινήτου με κέρδισε. Λίγο η πολυετής ενασχόλησή μου με τους αγώνες και η αγάπη για το αυτοκίνητο και οτιδήποτε μηχανοκίνητο γενικότερα, λίγο ο έρωτας με τη λεπτομέρεια σε οτιδήποτε κάνω στη ζωή μου και δεν άργησε να γεννηθεί η Sarafis Motors. Και δεν το έχω μετανιώσει έκτοτε!

Ρ.Α.Μ.: Τι ακριβώς εννοούμε με την ονομασία detailing;

S.M.: Detailing σημαίνει ξεκάθαρα πάθος και αγάπη για τη λεπτομέρεια. Είτε πρόκειται για ένα «απλό» πλύσιμο είτε για μία συνολική περιποίηση-προστασία ενός οχήματος. Είναι το πρώτο πράγμα που ψάχνω σε υποψήφιους συνεργάτες, γι' αυτό και θεωρώ ότι έχουμε ένα τόσο πετυχημένο δίκτυο σε όλη τη χώρα!

Ρ.Α.Μ.: Τι κάνει την Sarafis Motors και τις εταιρείες που αντιπροσωπεύετε ξεχωριστές σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

S.M.: Ξεκινώντας από την Sarafis Motors θεωρώ ότι το πλεονέκτημά μας είναι ότι ήμαστε χρήστες των προϊόντων μας και καθημερινοί εφαρμοστές σε κάθε λογής όχημα. Αυτό μας δίνει βαθιά γνώση των υλικών μας και των διαδικασιών, με αποτέλεσμα να μπορούμε να παρέχουμε άριστη εκπαίδευση και υποστήριξη σε όλους τους συνεργάτες μας, ανά πάσα στιγμή. Είναι εύκολο να στήσεις μία εμπορική επιχείρηση, το δύσκολο έγκειται στην τεχνογνωσία και στη μετάδοση αυτής.

Η Feynlab είναι ηγέτης στο χώρο των κεραμικών επιστρώσεων παγκοσμίως και η μόνη εταιρεία με αυτο-επισκευαζόμενα κεραμικά με τέτοια διάρκεια και αποτελέσματα σε δοκιμές. Και η KKD έχει εξαιρετικά προϊόντα, σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, που περιλαμβάνουν σφουγγάρια, πετσέτες, χημικά και κάθε πιθανό υλικό, που μπορεί να χρειάζεται ο επαγγελματίας ή ο ιδιώτης για να κάνει ένα σωστό detailing, καθώς και την R-Evolve σειρά της, που αποτελείται από πολύ αποτελεσματικά κεραμικά για υψηλές θερμοκρασίες (ζάντες, δαγκάνες, εξατμίσεις κτλ) και ειδικά υδροφοβικά κεραμικά για γυάλινες επιφάνειες. Και να τονίσουμε ότι όλη η παραγωγή της Feynlab γίνεται στην Αμερική και αντίστοιχα της KKD στην Αγγλία, χώρες με πολύ αυστηρές προδιαγραφές για παρόμοια προϊόντα και αυτό νομίζω λέει πολλά.

Ρ.Α.Μ.: Αναφέρατε τα αυτό-επισκευαζόμενα κεραμικά στη γκάμα της Feynlab , τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

S.M.: Τα αυτο-επισκευαζόμενα κεραμικά αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Feynlab. Σε αντίθεση με άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα, που βασίζονται στην ίδια περίπου φόρμουλα, η Feynlab καινοτομεί και εισάγει την έννοια της αυτοΐασης (self-healing) στα κεραμικά της. Αυτό σημαίνει ότι, μετά την εφαρμογή των κεραμικών στις επιφάνειες του οχήματος, όποιες μικροατέλειες δημιουργηθούν εξαφανίζονται, αφού λίγη θερμότητα αρκεί για να επαναφέρει την επίστρωση, που διαθέτει μνήμη, στην προτέρα κατάσταση! Φυσικά η Feynlab είναι τόσο επιτυχημένη γιατί δεν διαθέτει μόνο αυτά τα καινοτόμα και πιο κοστοβόρα κεραμικά, αλλά και κεραμικά για όλες τις ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες, ξεκινώντας από ένα πολύ οικονομικό κεραμικό ενός έτους.

Ρ.Α.Μ.: Είναι εξοικειωμένοι οι Έλληνες καταναλωτές με το detailing στα οχήματά τους;

S.M.: Τα προηγούμενα χρόνια όχι τόσο, σιγά-σιγά όμως παρατηρούμε μία μεγαλύτερη εξοικείωση. Και αυτό είναι εμφανές και στο πώς έχουν αλλάξει οι υπηρεσίες που ζητούν οι πελάτες μας. Παλαιότερα οι περισσότεροι ήθελαν επαναφορά στα ξεθωριασμένα φανάρια τους ή έναν εσωτερικό λεπτομερή καθαρισμό απλά, πλέον βλέπουμε ότι έρχονται πολλοί για προστασία καινούργιου αυτοκινήτου με κεραμικά υλικά. Και μάλιστα με τους ιδιοκτήτες τους να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένοι! Και ήμαστε πολύ χαρούμενοι με αυτήν την αλλαγή. Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε, θεωρούμε υποχρέωση του κάθε επαγγελματία στον κλάδο τη σωστή ενημέρωση και προβολή του χώρου μας. Πρέπει να βλέπουμε τη μεγαλύτερη εικόνα, μόνο όταν ανέβει το σύνολο, θα ανέβει και η κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.

Ρ.Α.Μ.: Πόσο σημαντικό είναι ένα σωστό detailing για ένα όχημα;

S.M.: Η σωστή φροντίδα ενός αυτοκινήτου γενικά είναι πολύ σημαντική. Αλλά σαν χώρα τα ποσοστά αυτών που συντηρούν σωστά το όχημά τους είναι μικρά. Είτε πρόκειται για μηχανικό σέρβις, αλλαγή ελαστικών ή detailing φροντίδα. Και δεν είναι τυχαίο που τα βάζω όλα στον ίδιο «κουβά». Όλα βοηθούν στο να παραμείνει αξιόμαχο ένα όχημα και όσο το δυνατόν πιο καινούργιο στο πέρασμα του χρόνου.

Από αυτήν την ανάγκη προέκυψαν και τα κεραμικά, που σφραγίζουν και προστατεύουν τις επιφάνειες ενός οχήματος από τις φθορές του χρόνου για να το απολαμβάνουμε όσο είναι στην κατοχή μας, αλλά και για να έχει την επιθυμητή αξία μεταπώλησης, όταν έρθει η ώρα να το αποχωριστούμε.

Ρ.Α.Μ.: Τι θα πρέπει να προσέχει στην επιλογή των προϊόντων detailing και car care ένας καταναλωτής;

S.M.: Η πρώτη μου σκέψη θα ήταν να προτείνω να βλέπει ο καταναλωτής αν το προϊόν είναι «επώνυμο». Αλλά ακόμη και αυτό στην εποχή του φασόν, που τα μισά προϊόντα που παρουσιάζονται σαν ελληνικά ή ευρωπαϊκά είναι κινέζικα, με αλλαγμένη ετικέτα, δεν αποτελεί ασφάλεια. Οπότε, θα πρότεινα να ψάχνουν αποτελέσματα, να ψάχνουν να δουν προηγούμενες δουλειές, να ψάξουν να μάθουν εντυπώσεις από ιδιοκτήτες, που έχουν τοποθετήσει τα ίδια υλικά στα δικά τους οχήματα. Και το ίδιο φυσικά θα απαντούσα αν με ρωτούσατε πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει επαγγελματία για να κάνει detailing το όχημά του. Ερευνήστε, ρωτήστε, ακούστε, μάθετε και αποφασίστε.

Ρ.Α.Μ.: Τι είδους οχήματα μπορούν να δεχθούν detailing εκτός από αυτοκίνητα;

S.M.: Όλα τα τα οχήματα μπορούν δεχθούν λεπτομερή περιποίηση. Απλά πλέον με την Feynlab μπορούν να προστατευθούν και με πραγματικά εξειδικευμένα marine και aviation προϊόντα. Προσοχή, το τονίζω, όχι το ίδιο προϊόν για automotive χρήση σε άλλο μπουκάλι και άλλη ετικέτα που λέει marine, αλλά πραγματικά εξειδικευμένα προϊόντα. Τα οποία σε ένα σκάφος θαλάσσης ή σε ένα αεροπλάνο, πέρα από την προστασία από τα στοιχεία της φύσης, θα χαρίσουν και οικονομία στα καύσιμα, καλύτερες τελικές ταχύτητες κτλ, χάρη στη μειωμένη τριβή που χαρίζουν τα προϊόντα αυτά. Στους επόμενους μήνες θα έχουμε ολοκληρώσει εφαρμογές σε αγωνιστικά Jet Ski, σε ένα σκάφος κωπηλασίας και μία θαλαμηγό, αφού οι ενημερωμένοι ιδιοκτήτες τους -ύστερα από έρευνα- κατάλαβαν τη χρηστικότητα των κεραμικών προϊόντων γι’ αυτές τις χρήσεις και κατέληξαν στην εταιρεία μας, γιατί έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα στο εξωτερικό.

Ρ.Α.Μ.: Τι είδους συμβουλή θα δίνατε σε έναν ιδιώτη που θα θελήσει να ασχοληθεί με το car care του οχήματός του; Είναι κάτι που μπορεί να το κάνει και μόνος του;

S.M.: Ναι, φυσικά πολλοί ιδιώτες φοβούνται να ασχοληθούν με την περιποίηση του οχήματός τους, κυρίως γιατί συνήθως οι επαγγελματίες παρουσιάζουν το detailing σαν κάτι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν πολλά προϊόντα και από την Feynlab, αλλά και από την KKD, που απευθύνονται σε ερασιτέχνες-χομπίστες. Και μαζί με τις δικές μας αναλυτικές οδηγίες μπορούν όλοι με ασφάλεια και οικονομία, αφιερώνοντας απλά χρόνο, να κάνουν το χόμπι τους και να περιποιηθούν το όχημά τους. Σίγουρα δεν είναι εφικτό να κάνουν όλες τις εργασίες ενός επαγγελματία, αλλά μπορούν να κάνουν πολλά. Συνήθως αυτό που μας αρέσει εμάς είναι, αφού περιποιηθούμε το όχημα του πελάτη επαγγελματικά, να του δίνουμε τα απαραίτητα προϊόντα και οδηγίες για τη μετέπειτα συντήρηση, έτσι ώστε να έχει τα πλεονεκτήματα και των δύο κόσμων, του επαγγελματία, αλλά και του ερασιτέχνη.

INFO:

SARAFIS MOTORS

Αντιπρόσωποι Feynlab και KKD για Ελλάδα και Κύπρο

Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Πολύγυρου 23

Θέρμη, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2311 265 332, 698 307 88 55

Web: feynlab.gr

Mail: sarafis.motors@gmail.com

 

Αρθρογράφος

 

Ο διάσημος φωτογράφος Rankin δίνει ζωή και συναίσθημα στο Mazda3

Ο διάσημος φωτογράφος Rankin δίνει ζωή και συναίσθημα στο Mazda3

Εμπνευσμένος από το Mazda3, ο διεθνούς φήμης φωτογράφος δημιουργεί μία σειρά από φωτογραφίες.