Τέλος οι παράνομες προσπεράσεις στα Λιμανάκια

Τέλος οι παράνομες προσπεράσεις στα Λιμανάκια

Ενόψει της θερινής περιόδου και με στόχο την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, στα σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας της παραλιακής Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, η Περιφέρεια Αττικής τοποθέτησε σύστημα αποτροπής παράνομων προσπεράσεων και συστήματα αναχαίτισης οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν το τμήμα από το ύψος της Βάρκιζας μέχρι το Λαγονήσι.

Τέλος οι παράνομες προσπεράσεις στα Λιμανάκια

Πρόκειται για μια παρέμβαση που γίνεται για πρώτη φορά στην Αττική, με την εγκατάσταση  αντανακλαστικών ελαστικών πτερυγίων, που στοχεύουν στον περιορισμό της εισόδου των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων. Σημειώνεται ότι τα αντανακλαστικά ελαστικά πτερύγια εγκαθίστανται ως προσωρινή λύση, μέχρι την υλοποίηση της μελέτης μεσοπρόθεσμων επεμβάσεων της Παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας-Σουνίου, η οποία προβλέπει τον δομικό διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας της λεωφόρου με την εγκατάσταση αμφίπλευρων στηθαίων ασφαλείας σκυροδέματος τύπου Νew Jersey, την κατασκευή κυκλικών κόμβων, παραδρόμων, πεζοδρόμων, και άλλων παρεμφερών παρεμβάσεων, όπως την κατασκευή παράπλευρης διαχωριστικής νησίδας parking. Με την εν λόγω μελέτη, αναμένεται μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό άνω του 40%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λεωφόρος Ποσειδώνος και γενικότερα η Παραλιακή Λεωφόρος, έχει βελτιωθεί σχεδόν σε όλο της το μήκος, ξεκινώντας από το Φάληρο και φτάνοντας μέχρι την Ανάβυσσο. Με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική, έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες και ποικίλες εργασίες συντήρησης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου μέχρι και το Σούνιο, όπως η τοποθέτηση νέας ασφάλτου, η αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με πλήρως διαχειριζόμενα φωτιστικά LED υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, η σχεδίαση νέων και ευδιάκριτων διαγραμμίσεων, η τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης, καθώς και φωτεινών σηματοδοτών LED και η συντήρηση με ιδιαίτερη επιμέλεια, της κεντρικής νησίδας πρασίνου, αναβαθμίζοντας την περιβαλλοντική αισθητική. Οι νέες επεμβάσεις οδικής ασφάλειας αναμένεται να μειώσουν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα, ειδικότερα τη θερινή περίοδο που το παραλιακό μέτωπο έχει αυξημένη κυκλοφορία.

 

Αρθρογράφος

 

Το «φινάλε» του WRC ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV

Το «φινάλε» του WRC ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV

Tο θεαματικό φινάλε της σεζόν 2021 του FIA World Rally Championship θα γίνει στο θρυλικό Autodromo Nazionale de Monza, το τριήμερο 19-21/11 και οι φαν...