Thessaloniki Tuning Show 7-9 Απριλίου 2023

Thessaloniki Tuning Show 7-9 Απριλίου 2023

Το Auto Motor World-Thessaloniki Tuning Show αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για μία δυναμική προσπάθεια που κάθε χρόνο εξελίσσεται και φιλοξενεί ακόμα περισσότερα περίπτερα και εκθέτες από το χώρο του tuning και του customizing. Αυτό φαίνεται και από την έκταση που λαμβάνει κάθε χρόνο στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ-Helexpo, αφού φέτος, καταλάμβανε σχεδόν την τετραπλάσια έκταση από το αρχικό ξεκίνημα της έκθεσης. Στα 15.000m2 λοιπόν είχαμε 4 Hall, 60 εκθέτες και περισσότερα από 400 οχήματα κάθε τύπου. Η διοργανώτρια εταιρεία VAG Comment, με την υποστήριξη του Car.gr, κατόρθωσε να συγκεντρώσει για τρεις ολόκληρες μέρες τον παλμό της αυτοκίνησης και της βελτίωσης, καθώς στην διάρκεια διεξαγωγής της έκθεσης, περίπου 10.000 θεατές έζησαν από κοντά αυτό το μοναδικό event.

More than ever

Εκτός από μία «απλή» έκθεση βελτιωμένων αυτοκινήτων, aftermarket προϊόντων και προτάσεων βελτίωσης, το Auto Motor World-Thessaloniki Tuning Show προσφέρει στους θεατές του μία πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων, όπως Buggy-ATV-Kart racing, Drift Show από πολλούς γνωστούς οδηγούς του Πανελληνίου πρωταθλήματος, εκπληκτικά stunts σε δύο και τέσσερις τροχούς της ομάδας SXS (που πλέον διαθέτει την πρώτη stuntwoman στην Ελλάδα, την Λυδία Ζέρβα), Freestyle με BMX, αλλά και επίδειξη του προγράμματος Formula Student από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εμείς βρεθήκαμε το Σαββατοκύριακο στην έκθεση και είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τους περισσότερους εκθέτες, όπου εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο θετικά βλέπουν το event αυτό για την προώθηση της δουλειάς τους και την γενικότερη ανάπτυξη του κλάδου. Οι 10.000 επισκέπτες, εκτός από βελτιωμένα αυτοκίνητα και supercars, μπορούσαν να δουν από κοντά διάφορα προϊόντα βελτίωσης, όπως τουρμπίνες, intercooler, εξατμίσεις, kit φρένων, αναρτήσεις, καθώς και πληθώρα ανταλλακτικών, ελαστικών, ζαντών, λιπαντικών, ηχοσυστημάτων και γενικά ό,τι έχει σχέση με το αυτοκίνητο. Φέτος είχε γίνει και μία σημαντική αλλαγή, η αρένα όπου γίνονταν τα μηχανοκίνητα show βρισκόταν σε εντελώς διαφορετικό Hall, κάτι σίγουρα θετικό καθώς έδινε τη δυνατότητα στους παρευρισκόμενους να μιλήσουν με τους εκπροσώπους των εταιρειών χωρίς να ενοχλούνται από τα σκασίματα και τις ελεύθερες εξατμίσεις. Τα extra decibel δεν έρχονταν μόνο από μοτέρ όμως. Ως είθισται, στην έκθεση λαμβάνουν χώρα και πολλοί διαγωνισμοί ηχοσυστημάτων (Db Drag Racing/Bass-race/Face 2 Face/Drive By κ.α.) με διοργανωτή το Hellenic dB Drag Racing και το κατάστημα Xtremeloud-Palaiologos. Ο χώρος του εκθεσιακού κέντρου της Helexpo πραγματικά έσφυζε από ένταση τις  τρεις μέρες διεξαγωγής της έκθεσης, κάτι στο οποίο συντελούσαν σε μεγάλο βαθμό και τα 6 club αυτοκινήτων (Auto Club North, Ford Performance Club, BMW North Club Hellas, Mitsubishi Tuners Club, Corolla Club και Yaris Club) που έδωσαν δυναμικό παρών, αλλά και το Music Stage στο περίπτερο 17 που φιλοξενούσε Live παραστάσεις και Dj Sets. 

Η Θεσσαλονίκη μάς έδειξε ότι μπορεί να μην έχει την πληθώρα των εταιρειών και συνεργείων που να ασχολούνται σε μεγάλο βαθμό με την βελτίωση, συγκριτικά με την Αθήνα, όμως η δυναμική είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και το ενδιαφέρον του κόσμου για να βελτιώσει το αυτοκίνητό του είναι πιθανότατα σε υψηλότερο βαθμό απ' ό,τι συμβαίνει στην πρωτεύουσα. Αναμένουμε με ανυπομονησία μέχρι τον επόμενο Απρίλιο...

 

Αρθρογράφος

 

Skoda Slavia

Skoda Slavia

Το SKODA SLAVIA, το έβδομο στη σειρά concept car από τους σπουδαστές της SKODA ACADEMY, αποκαλύφθηκε και ήδη δοκιμάστηκε στην πίστα από τον παγκόσμιο ...