3ος Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Valvoline Drift 2018

3ος Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Valvoline Drift 2018

Ο 3ος γύρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Valvoline Drift διοργανώθηκε από το σύλλογο ΑΣΗ, το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο που πραγματοποιήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο το Gymkhana Grid, στο Μαραθώνα Αττικής. Η εταιρεία Pro Action σχεδίασε μία απαιτητική διαδρομή που απαιτούσε περάσματα από τα clipping zones με υψηλές ταχύτητες για τη μέγιστη απόλαυση των περίπου 2.000 θεατών, αλλά φυσικά και των οδηγών. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 52 , αριθμός ρεκόρ για αγώνα Drift του Ελληνικού πρωταθλήματος. Στον αγώνα είδαμε δυνατές μάχες, πολλές ανατροπές των φαβορί στην κατηγορία Pro και πολύ υψηλό επίπεδο οδήγησης από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων.

 

On with the race!

Στην κατηγορία Street Legal, οι γνωστοί θαμώνες του βάθρου Γρηγορίου, Φίστας και Δήμος πρωταγωνίστησαν και πάλι, αυτή τη φορά όμως βρέθηκαν με την παραπάνω ακριβώς σειρά πίσω από τον Κλωνάρη, που οδήγησε εκπληκτικά, κερδίζοντας επάξια την πρώτη θέση. Ο Γρηγορίου -γνωστός και ως «Spinnerakos»- έχει βρει μια μόνιμη θέση πλέον στο βάθρο και συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις, με το Δήμο να συμπληρώνει την τριάδα. Λίγο πιο πίσω τους και ο πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος της SL, Φίστας, με το ανανεωμένο Nissan 350Z. Εκεί που είχαμε όμως τις μεγάλες εκπλήξεις ήταν στην μεγάλη κατηγορία Pro. Αυτοί που είχαν μία βαθμολογική υπεροχή στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, δηλαδή Χάρκας, Χαντζαράς, Ντουφεκιάς, Λεοντής και Κυριακούδης, όλοι τους δεν προχώρησαν πέραν της 8άδας και έτσι έχασαν αρκετούς βαθμούς, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλους οδηγούς να τους πλησιάσουν βαθμολογικά, βάζοντας φωτιά στη βαθμολογία της πρώτης δεκάδας. Ο πάντα ικανός για τη νίκη Τσιλιμπόνης, παρότι εκτός έδρας, οδήγησε εκπληκτικά και δεν άφησε πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του, κατακτώντας επάξια την 1η θέση.  Πίσω του, ο Τάκης Κωνσταντάρας με το ανανεωμένο και πλέον πιο δυνατό AE86, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι είχε αρκετά μεγάλη αποχή από τους αγώνες Drift, εντυπωσίασε στις μάχες και νικήθηκε μονάχα στη μάχη του τελικού. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μετά από πολύ εντυπωσιακή και ώριμη οδήγηση, ανέβηκε ο Δημητρόπουλος, ο οποίος ήταν και από τους πιο σταθερούς οδηγούς του διημέρου. Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις ήταν ο Καλούδης, με το ανανεωμένο και πολύ δυνατό Supra του -που απολαύσατε στο προηγούμενο τεύχος-, που παρά τη σημαντική απουσία του από τους αγώνες, έκανε τρομερά περάσματα στις μάχες, κέρδισε ακόμα και τον πρωταθλητή Χαντζαρά και κατάφερε να μπει στην τετράδα. Στην πέμπτη θέση είχαμε ακόμα μία έκπληξη, με τον Κοντελέ να παίρνει την καλύτερη θέση της καριέρας του, αφού οδήγησε για πρώτη φορά τόσο σταθερά και ανταμείφθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο newcomer στην κατηγορία Pro, Ασμανίδης, με το όμορφο Silvia του, έπειτα από έξυπνη οδήγηση και καθαρά περάσματα πήρε πολύτιμους βαθμούς, τερματίζοντας στην 6η θέση. Στην εβδόμη θέση τερμάτισε ο Χαντζαράς με όγδοο τον Χάρκα, οι οποίοι υπέπεσαν σε λάθη στις μάχες τους με τους Καλούδη και Τσιλιμπόνη αντίστοιχα και αποκλείστηκαν στη φάση της 8άδας. Επόμενο ραντεβού στον Πύργο, στις 28-29 Ιουλίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

PRO                

1 ΤΣΙΛΙΜΠΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ          

2 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΤΑΚΗΣ          

3 ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ   

4 ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ        

5 ΚΟΝΤΕΛΕΣ ΑΡΓΥΡΗΣ    

6 ΑΣΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

7 ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

8 ΧΑΡΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 

9 ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ       

10 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ     

11 ΛΕΟΝΤΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ   

12 ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

13 ΝΤΑΓΙΑΜΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ           

14 ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ       

15 ΔΡΟΥΓΑΣ ΚΩΣΤΑΣ       

16 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ       

 

STREET LEGAL   

1 ΚΛΩΝΑΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 

2 ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ      

3 ΔΗΜΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ           

4 ΦΙΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ    

5 ΒΑΓΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  

6 ΠΑΣΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ       

7 ΝΤΑΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ         

8 ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ           

 

Αρθρογράφος

 

Η ομάδα ABT Cupra XE έτοιμη για τη σεζόν 2023

Η ομάδα ABT Cupra XE έτοιμη για τη σεζόν 2023

Η Cupra συνεχίζει τη συμμετοχή της στους αγώνες με ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα Extreme E 2023.