Επικό full-custom RX-7 με 6ρότορο μοτέρ!

Επικό full-custom RX-7 με 6ρότορο μοτέρ!

Πόσοι ρότορες είναι τελικά πολλοί; Ενώ οι περισσότεροι βελτιωτές κινητήρων Mazda δεν θα τολμούσαν να κατασκευάσουν έναν κινητήρα με περισσότερους από τέσσερις ρότορες (όπως το καταπληκτικό παράδειγμα του Rob Dahm), μια εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία (που αλλού, εκεί που έχουν τρέλα με τα rotary..) κατασκεύασε έναν κινητήρα με έξι ρότορες για το custom RX-7 που βλέπετε στις οθόνες σας και είναι τόσο τρελός όσο φαντάζεστε.

Κατασκευασμένο από την Humphries Steel & Performance για λογαριασμό της Mukka Motorsports, αυτό το RX-7 δεν έχει καμία σχέση με το αυτοκίνητο που βγήκε από την γραμμή παραγωγής της Mazda, αφού έχει σφαχτεί σε απερίγραπτο βαθμό για να μειωθεί το βάρος του, να ενισχυθεί σε πολλά σημεία του σασί και να φιλοξενήσει το θηριώδες μοτέρ (με μήκος 1 μέτρο!) που έφτιαξε η Pulse Performance Race Engines. Στην ουσία ένωσαν τρεις κινητήρες 13B με custom στρόφαλο (μόνο η κατασκευή του στροφάλου τους πήρε περίπου 4 μήνες) και φυσικά custom εισαγωγή, εξάτμιση και ανάφλεξη με ECU της Haltech.

Επικό full-custom RX-7 με 6ρότορο μοτέρ!

Το σύστημα λίπανσης είναι επίσης custom, αφού ο εξαρότορος συνδυάζεται με ξηρό κάρτερ. Το 6άρι σειριακό κιβώτιο προέρχεται από την HGT Precision και αντέχει μέχρι 102kgm ροπής. Μπροστά το σύστημα ανάρτησης είναι το Drift Kit της Wisefab, ενώ πίσω συναντάμε full custom κατασκευή με custom γέφυρα, ψαλίδια και αρθρώσεις ανάρτησης. Το project πρέπει να έχει φτάσει την τιμή ενός διαμερίσματος στο Κολωνάκι, αφού μόνο το μοτέρ κόστισε 65.000 ευρώ.

Επικό full-custom RX-7 με 6ρότορο μοτέρ!

Ευτυχώς που υπάρχει το κανάλι Μisfire στο Youtube, για να το απολαύσουμε free of charge! Ο ήχος του μοτέρ είναι απόκοσμος όταν πλησιάζει τον σεταρισμένο κόφτη στις 10.500rpm και ακούγεται περισσότερο σαν διαστημόπλοιο παρά σαν αυτοκίνητο. Ανέβασε την ένταση του ήχου και πάτα τώρα Play!

 

Αρθρογράφος

 

Ο κινητήρας του νέου Ranger Raptor

Ο κινητήρας του νέου Ranger Raptor

Ο twin-turbo 3.0L EcoBoost με τους 6 κυλίνδρους σε διάταξη V εντυπωσιάζει και με τη μέγιστη ροπή του, που αγγίζει τα 50kgm.