Ο Max Verstappen σε μαθήματα Drift με τον Mad Mike

Ο Max Verstappen σε μαθήματα Drift με τον Mad Mike

Ο Max Verstappen είναι αναμφίβολα ένας από τους ταχύτερους οδηγούς στον κόσμο, χάρη στα δύο πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει στη Formula 1. Ο Βελγο-Ολλανδός οδηγός της Red Bull είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να μάθει να drifτάρει, οπότε στην περίοδο των διακοπών του, έκανε μία επίσκεψη στα κεντρικά της Red Bull Racing στο Milton Keynes, όπου τον περίμενε ο Michael Whiddettγνωστός στο χώρο του Drift ως Mad Mike. Ο Whiddett έφερε το τετραρότορο "MadBul" Mazda RX-7 του για την ημέρα, με τους 600 ίππους. Ο Verstappen είναι ο πρώτος άνθρωπος εκτός του Mad Mike που οδηγεί το RX-7, το οποίο βοήθησε τον Whiddett στο να γίνει πασίγνωστος στο χώρο του Drift.

Ο Max Verstappen σε μαθήματα Drift με τον Mad Mike

«Η εκμάθηση του drift ήταν τρελή-δεν ήξερα τι να περιμένω. Νομίζω ότι ήταν ότι πιο νευρικό έχω βιώσει τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή δεν είναι φυσικό να οδηγώ έτσι», δήλωσε ο Verstappen. Ανεξάρτητα από αυτό, οι οδηγικές ικανότητες του Ολλανδού τον βοήθησαν να μάθει γρήγορα τα κόλπα με την καθοδήγηση του Whiddett. Τα Donuts ήταν τα πρώτα στο τραπέζι, για να βοηθήσουν τον Verstappen να εξοικειωθεί με τον έλεγχο του Mazda σε γλίστρημα. Ο Verstappen ακινητοποίησε ξεκαρδιστικά το RX-7 την πρώτη φορά , πριν χαλάσει την πρώτη του προσπάθεια για donut. Ωστόσο, δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι ο Verstappen να έχει το αυτοκίνητο να κάνει κομψά πιρουέτες σε τακτοποιημένους κύκλους.

Τα οχτάρια ήταν η επόμενη πρόκληση, ένας συνηθισμένος τρόπος εξάσκησης στο ντριφτάρισμα, για να διδαχθεί η δεξιότητα της μετάβασης από το γλίστρημα προς τη μία κατεύθυνση προς την άλλη. Ο χειρισμός του συμπλέκτη ήταν μία πρόκληση για τον Verstappen, αλλά φυσικά κατάφερε γρήγορα να συνδυάσει τον συντονισμό που απαιτείται για να τον διαχειριστεί μαζί με το υδραυλικό χειρόφρενο. Το Σκανδιναβικό Φλικάρισμα ήταν η τελευταία δοκιμασία για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, για να διδάξει την διατήρηση του drift με υψηλή ταχύτητα. Την πρώτη φορά, ο Verstappen χτύπησε μερικούς κώνους, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να κολλήσει στο πίσω φτερό. Σε όλες τις δοκιμασίες ο Verstappen έκανε ένα μόλις λάθος και έπειτα οδηγούσε σα να το έκανε αυτό χρόνια.

Ο Max Verstappen σε μαθήματα Drift με τον Mad Mike

 

Αρθρογράφος

 

Kia: Αποκαλύπτει τα πρώτα σκίτσα του νέου XCeed

Kia: Αποκαλύπτει τα πρώτα σκίτσα του νέου XCeed

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου crossover XCeed πριν από την αποκάλυψή του την επόμενη εβδομάδα.