Volvo T8 Recharge MY22

Volvo T8 Recharge MY22

Εύκολα στην κορυφή

Η Volvo είναι παραδοσιακά η φίρμα που έχει συνδέσει το όνομά της με την υψηλή ποιότητα κατασκευής και την κορυφαία ασφάλεια. Πλέον, όμως, στην εποχή μας, αυτές οι δύο σημαντικότατες «αρετές», από μόνες τους δεν αρκούν. Σήμερα, είναι εξίσου σημαντική η χαμηλή κατανάλωση, οι όσο το δυνατόν λιγότεροι ρύποι και, φυσικά, όλα αυτά χωρίς να θυσιάζονται οι επιδόσεις. Ακολουθώντας τη μεταβατική πορεία της εταιρείας μέχρι τον τελικό προορισμό του “Zero Emissions Future” με πλήρως ουδέτερο οικολογικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, σκοπεύει από το έτος 2030 και έπειτα να διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά και μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Σήμερα όλα τα μοντέλα της Volvo εξοπλίζονται αποκλειστικά με ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης υψηλής απόδοσης.

Οι κορυφαίες εκδόσεις T8 Recharge των μοντέλων της Volvo έχουν αναβαθμιστεί για το 2022 και εξοπλίζονται με την αναβαθμισμένη έκδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα βενζίνης 1.969cc, που πλέον αποδίδει 310Ps και 41kgm ροπής μεταξύ 3.000rpm και 4.800rpm. Η τροφοδοσία του σε αέρα γίνεται με τον συνδυασμό ενός μηχανικού υπερτροφοδότη τύπου Roots από την Eaton και ενός υπερτροφοδότη καυσαερίων που αποτελεί ενιαίο τμήμα με την πολλαπλή εξαγωγής.

Επιπρόσθετα, το υβριδικό σύνολο χρησιμοποιεί και έναν επίσης νέο, 65% ισχυρότερο από πριν, ηλεκτροκινητήρα ισχύος 145Ps, με 31kgm ροπής, τα οποία μεταφέρονται στον πίσω άξονα, με το σύστημα τετρακίνησης Haldex 5ης γενιάς να μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου, οκτατάχυτου κιβωτίου Geartronic που διαθέτει τεχνολογία shift-by-wire. Ο συνδυασμός μεγαλύτερης μπαταρίας και δυνατότερου ηλεκτροκινητήρα, δίνει στα αναβαθμισμένα μοντέλα της Volvo μεγαλύτερη αυτονομία και μειωμένες κατά 50% εκπομπές ρύπων.

Gentle Power

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει στο εκρηκτικό νούμερο των 455Ps στις 6.000rpm και τα 72kgm ροπής, τα οποία χαρίζουν άμεση και αδιάκοπη επιτάχυνση σε όλες τις ταχύτητες. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης 270-400V και χωρητικότητας 18,8kWh έχει τοποθετηθεί στο κεντρικό τούνελ, προκειμένου να μην επηρεάζει το διαθέσιμο χώρο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όλα τα plug-in Hybrid μοντέλα της σειράς Recharge μπορούν να φορτίζουν σε οικιακό δίκτυο. Η αυτονομία των Plug-in Hybrid εκδόσεων μόνο με ηλεκτροκίνηση μπορεί να φτάσει έως και τα 100km (ανάλογα με το μοντέλο και τις συνθήκες κίνησης), με την κατανάλωση να μην υπερβαίνει σε συνδυαστικό κύκλο τα 1,5lt/100km, όταν κινούνται υβριδικά. Στην καθημερινότητά σας, λοιπόν, μπορείτε να κινηθείτε αμιγώς ηλεκτρικά με καθημερινή φόρτιση, χωρίς να κάψετε ούτε μία σταγόνα βενζίνης.

Διαθέτουν πέντε προγράμματα οδήγησης: Pure: Αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, Hybrid: Τυπική λειτουργία με συνδυασμό του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτρικού μοτέρ, Power: Συνδυασμένη λειτουργία βενζινοκινητήρα-ηλεκτροκινητήρα με στόχο τις μέγιστες επιδόσεις, AWD: Συνδυασμένη λειτουργία των δύο κινητήρων για βέλτιστη πρόσφυση και τέλος, Off Road: με έμφαση στις εκτός δρόμου ικανότητες και την λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα σε πολύ χαμηλές στροφές για ακρίβεια στους χειρισμούς. Επίσης στην λειτουργία Save, ο θερμικός κινητήρας αναλαμβάνει την φόρτιση της μπαταρίας, προκειμένου να είναι διαθέσιμη πάντα η ηλεκτρική ενέργεια για τη μέγιστη απόδοση όταν θα χρειαστεί ή για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αργότερα. Η ενέργεια που παράγεται κατά το φρενάρισμα συγκεντρώνεται και αποθηκεύεται στη μπαταρία του αυτοκινήτου για μελλοντική χρήση, επιτρέποντάς σας να οδηγείτε πιο βιώσιμα και οικονομικά. Όλα αυτά σε ένα αυτοκίνητο διαχρονικά γνωστό για την παθητική αλλά και την ενεργητική ασφάλεια, την οποία ενισχύει το πακέτο βοηθημάτων οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), που περιλαμβάνει ενεργό φρενάρισμα για αποφυγή σύγκρουσης Colission Assist, διατήρηση λωρίδας, cross traffic alert, blind spot information system (BLIS), περιμετρική κάμερα και επικοινωνία μέσω cloud για real time κινδύνους που θα συναντήσετε στην διαδρομή σας.  

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Volvo Cars, μπορείτε να παρακολουθείτε τη μέση κατανάλωση καυσίμου, τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας και τη μέση χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από smartphone σας καθώς και να ελέγχετε το κλείδωμα – ξεκλείδωμα των θυρών, να στέλνετε από πριν την διαδρομή σας στο GPS του αυτοκινήτου, να ελέγχετε τον κλιματισμό από πριν ώστε να είναι έτοιμο πριν μπείτε μέσα και να διατηρείτε ακόμα και ημερολόγιο οδήγησης με τα ταξίδια σας.

Όποιο μοντέλο κι αν επιλέξετε από τη σειρά Recharge, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε την απαράμιλλη ποιότητα Volvo σε ένα πολύ χαμηλότερο κόστος χρήσης και φυσικά με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα.  

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος: Τετρακύλινδρος σε σειρά με μπλοκ και κυλινδροκεφαλή από αλουμίνιο, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο

Θέση: Εμπρός εγκάρσια

Κυβισμός: 1.969cc

Διάμετρος x Διαδρομή: 82mm x 93,2mm

Σχέση συμπίεσης: 10,3:1

Τροφοδοσία: Άμεσος ψεκασμός καυσίμου, μηχανικός υπερτροφοδότης σε συνδυασμό με υπερτροφοδότη καυσαερίων 

Ονομαστική συνδυαστική ισχύς (Ps/rpm): 455/6.000

Ονομαστική ροπή (kgm/rpm) 72/3.000-5.400

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ              S60          XC60           S90            XC90

(km):                                             75-94           67-78             74-90           64-73        

ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

(lt/100km):                                    0,7-1,1             1-1,3      0,7-1,1       1,2-1,5

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

CO2 (g/km)                                    16-25                22-30           17-25        28-34

 

Αρθρογράφος

 

Ήρθε το ανανεωμένο Nissan Qashqai

Ήρθε το ανανεωμένο Nissan Qashqai

To ανανεωμένο Nissan Qashqai ξεκινά την εμπορική του πορεία και στη χώρα μας και έρχεται με με νέο αισθητικό και τεχνολογικό προφίλ και τιμές που ξεκι...